Ghidul meu pentru iesirea ta din depresie

ghid depresie

Nu este un secret faptul că depresia este o epidemie la nivel mondial, dar știai că o cauză ascunsă a depresiei este frica de auto-exprimare? Dacă ai sacrificat de multe ori auto-exprimarea în schimbul acceptării, aprecierii, aprobării sau pentru a evita consecințele negative, cum ar fi respingerea sau conflictele - atunci s-ar putea sa te regăsești în rândurile următoare.

De fiecare dată când ai avut rețineri din cauza unor sentimente cauzate de alții , de fapt ți-ai suprimat Sinele Real - oprind sursa ta esențială de energie/putere și blocând astfel starea ta naturală de pace, bucurie și iubire. Rezultatul este de multe ori starea de neliniște numita DEPRESIE.

"Dar, de ce mi-as cauza singur depresia?"

De la naștere suntem învățați să credem că, pentru a fi acceptați, apreciați sau pentru a satisface orice nevoi emoționale întâlnite, este necesar să urmăm un set de reguli, regulamente și convingeri limitative care ne-au fost transmise de la părinți, profesori, religie, cultură și societate. Dacă ne temem că alții nu ne vor arăta dragostea și aprobarea decât dacă ne conformăm, suntem pe cale sa ne blocăm auto-exprimarea când ne-am contrazice cu idealurile pre-existente ale celor din jurul nostru.

Am putea, în situații tensionate, să simțim chiar că supraviețuirea noastră este în pericol - făcându-ne să credem că auto-suprimarea este o alegere mult mai bună decât auto-exprimarea. Din păcate, atunci când ne reprimăm în mod constant dorințele reale, ne ridicăm bariere față de societate și renunțăm la exprimarea liberă.

Depresia este produsul inevitabil al blocării constante a persoanei care ești cu adevărat și un rezultat direct al reprimării Sinele tău Real.

Când se transformă nevoia de pace în depresie?

Da, poate fi minunat să alegem pacea în defavoarea adversității, dar dacă alegem din obișnuință pacea pentru a evita conflictele, s-ar putea să ne sacrificăm Sinele Real. Negarea preferințelor personale, cu scopul de a evita conflictele cu alții, poate părea un gest altruist la suprafață, dar atunci când ne uităm mai adânc vedem că blocarea continuă a preferințelor cu scopul de a evita conflictele cauzează depresie cronică.

Auto-exprimarea este un semn de evoluție spirituală. Auto-exprimarea permite divinității să strălucească prin tine ca un obiect de artă neprețuit. Când alegi pacea în defavoarea auto-exprimării înseamnă de fapt că ALEGI să stai la colț în loc să stai în mijlocul camerei.

Într-adevăr, uneori când alegi exprimarea liberă știi că asta îi determină pe alții să se simtă inconfortabil și poate chiar să te judece pentru că ești diferit - și ocazional ar putea produce un conflict. Acest lucru este adevărat, dar ceea ce este, de asemenea, adevărat este că atunci când ai curajul să spui ce ai de spus, creezi o versiune a realității mai pe placul tău în care te simți mult mai bine. Da, acest lucru ar putea însemna că trebuie să înveți să treci peste opiniile altora cu privire la noul tău mod vibrant de exprimare, dar sunt sigur că te poți descurca. Când o să ajungi acolo, vei descoperi că nu există nimic mai simplu decât să fi tu însuți. Oamenii care te vor în viața lor se vor învăța cu noul tău cântec și pașii la noului tău dans, mulți dintre ei vor cânta și dansa împreună cu tine, iar ceilalți vor merge pur și simplu pe drumul lor.

Singurul lucru pe care trebuie să îl faci e să fi TU. Dacă tu nu vei fi TU, atunci cine va fi? Să poți fi tu însuți trebuie să îți urmezi bucuria, să îți asculți inima, și să te exprimi în toate modurile care te fac să te simți bine.

Sursa poftei de viață!

Când îți exprimi Sinele Real, de fapt îți hrănești sentimentul de libertate și fericire, acestea fiind sursa poftei de viață. Când îți ascunzi Sinele Real și blochezi  exprimarea liberă, te deconectezi de la această sursă imensă de energie și putere, iar dacă faci acest lucru pentru o perioadă prelungită de timp, în cele din urmă vei deveni deprimat și ți se va părea că toată lumea este împotriva ta. Acest lucru înseamnă că, pentru a te integra, a fi acceptat sau pentru a menține pacea, sacrifici sursa poftei de viață care îți dă puterea să îți creezi o viață extraordinară și energia și entuziasmul să îți urmezi visele.

Depresia este o urmare a blocării libertății de exprimare, dar poți scăpa de ea în orice moment dacă alegi să fi cine ești cu adevărat.

Desigur, nu e o rușine să apelezi la ajutor profesionist pentru depresie atunci când este nevoie, dar încearcă să eviți să ajungi dependent de pastile sau medici să te salveze. Te poți salva singur prin găsirea Sinele tău Real și conectarea la Universul care te iubește și ți-a pregătit drumul tău.

Asculta-ți Inima, nu doar gândurile

Nu poți trăi viața conform idealurilor, valorilor sau așteptărilor altcuiva; trebuie să alegi să trăiești viața pentru tine. De fiecare dată când blochezi dorința să încerci ceva nou, să conectezi cu alte persoane, să râzi, să te distrezi sau să creezi ceva, îți blochezi pofta de viață fără să știi - oprind astfel sentimentul de viață cu un sens și scop.

Depresia este consecința pe termen lung a faptului că nu îți trăiești viața în felul cum "ceva în tine" vrea să o trăiască.

Modul de a trăi o "viață ce merită trăită" este să o trăiești din plin, nu din umbră. Trebuie să scapi de conceptul de bine și rău, corect și greșit, păcătos și sfânt și să începi să descoperi scopul tău personal în viață care nu este influențat de nimeni sau nimic (atâta timp cât asta nu înseamnă să te rănești fizic sau să rănești fizic pe altcineva, cerul este limita).

Ai putea crede că este imposibil, dar este ceea ce cauți inconștient. Nu veți găsi răspunsul la întrebarea "Ce mă face fericit?"  în agenda sau viziunea altcuiva. Doar singur poți găsi răspunsul - poate independent de tot ceea ce ai învățat vreodată. Dacă vrei pace, fericire și o "viață ce merită trăită" nu există altă cale.

Cât de mare trebuie să ajungă rana cauzată de auto-suprimare înainte să începi să te îndoiești de iluzia de "viață fericită" în care trăiești?

    Dacă ar fi să mă cunoști acum, nu ți-ai imagina că am suferit odată de depresie cronică. Depresia a continuat să evolueze fără ca eu să știu că o am. Viața cu depresie a fost ca o viață cu un handicap invizibil care a afectat fiecare aspect al vieții mele. Am încercat totul să o depășesc. Am avut uneori succese, care au durat săptămâni sau luni, dar norul întunecat revenea mereu. Mai mult decât orice vroiam să simt bucurie și vroiam să fiu împăcat cu mine, dar mi-a luat ani și ani să găsesc acest remediu permanent.

Antidotul ascuns pentru Depresie

Oamenii care exprimă Sinele Real cu pasiune nu sunt deprimați. Ei sunt cei care trec prin viață cântând și dansând. Ei au făcut alegerea de a trăi viața lor din interior și nu le pasă deloc de ceea ce alții ar putea crede. Oameni veseli știu că, în cele din urmă, ceea ce gândesc și simt despre ei înșiși și viața lor este tot ce contează. Ei sunt cei care mor de bătrânețe cu zâmbetul pe față și simt cea mai profundă recunoștință pentru că au trăit cea mai frumoasă viață pe care și-ar fi putut-o imagina. Și tu poți alege același lucru chiar acum.

Ai putea fi deprimat pentru că ai o istorie de opresiune, dar atâta timp cât dai vina pe lumea din jur, nu te vei putea vindeca. În loc să încerci să treci cu vederea opresiunea, îndreaptă-ți atenția spre auto-exprimare.

Ca să ieși din groapa depresiei trebuie să urci scara de auto-exprimării.

Este adevărat, că atunci când ești deprimat, este adesea dificil să intri în contact cu auto-exprimarea, dar dacă poți face pași mici în mod constant, vei face progrese garantat. Călătoria de la depresie la exprimare liberă este lungă, dar nu imposibilă. De fiecare dată când te exprimi liber ești cu un pas mai aproape de libertate emoțională.

Singurul lucru necesar pentru o viață extraordinară este să îți pui dorințele tale primele.

Ce este necesar pentru a te simți liber?

Satisfacerea nevoilor emoționale proprii

Până ne trezim și devenim conștienți de tot, nevoile noastre emoționale dictează comportamentul nostru. Nevoia de aprobare, apreciere, înțelegere și acceptare ne poate conduce viața, determinându-ne să ne sacrificăm cu scopul de a le obține pe acestea, precum și alte nevoi emoționale întâlnite. Dar, nu funcționează niciodată, pentru că dacă trebuie să ascundem cine suntem de fapt pentru a obține aprobarea, de exemplu, obținem aprobarea pentru ceva fals, astfel încât nu avem aprobarea pentru cine suntem cu adevărat . În schimb, uneori, ne simțim mai rău decât dacă ne-am fi exprimat liber.

Atâta timp cât aștepți ca alții să îți satisfacă nevoile emoționale, vei rămâne blocat într-o închisoare creată de mintea ta. Tu deschizi ușile închisorii atunci când nu te mai uiți la alții și satisfaci propriile nevoi emoționale.

Cum te poți aștepta ca cineva să te aprecieze, dacă tu nu te apreciezi?

În mod ironic, de îndată ce practici auto-aprecierea, lumea o va reflecta înapoi. Dacă nu mai ai nevoie de alții să îți satisfacă nevoile emoționale, nu va mai trebui să te schimbi sau ascunzi pentru niciun motiv, sau pentru nimeni. Vei fi liber să fii tu însuți, adevăratul TU, autentic și frumos! Acesta este de fapt și scopul vieții.

Reevaluează-ți viața

Când în cele din urmă o să te decizi că costul de a nu fi TU e prea mare să îl mai plătești, primul pas este să evaluezi fără prejudecăți viața ta curentă. În scopul de a determina cât de departe de dorințele tale reale ești, dorința să fi sincer cu tine este necesară în toate domeniile din viață pe care le evaluezi. Este important să abordezi această evaluare cu curiozitate, mai degrabă decât să judeci ce ai greșit, lasă trecutul și evaluează doar PREZENTUL. Trecutul te va bloca în negativitate, în timp ce un sentiment de curiozitate pentru prezent și viitor va începe să înmoaie realitatea din trecut și îți va permite să începi să te gândești la ce poți face acum și în viitor ca să te simți fericit.

Urmează-ți instinctul

Adânc în tine este o voce care îți tot șoptește instrucțiuni. Acea voce pe care unii o numesc "instinct". Această voce, încă mică, vorbește prin dorințele tale secrete, impulsul tău creativ și fanteziile tale despre o viață bine trăită.

Ai putea zice, "Eu nu știu ce îmi zice acea voce interioară" , dar aceasta este doar pentru că ți-ai suprimat dorințele cele mai profunde pentru mult timp.

Când nu asculți de acea voce interioară, devine aproape imposibil să o mai auzi, dar odată ce începi să îți asculți instinctul și să iei măsuri inspirate, vocea aceea va deveni mai puternică și mai clară. "Instinctul" e ca și un ceas de perete care ticăie în continuare chiar dacă tu nu îl mai auzi, dar odată ce vei vrea să îl auzi îl vei auzi clar (dacă ai un ceas de perete în preajmă încearcă acum să vezi că am dreptate).

Scapă de auto-critică

Este timpul să eliberezi acel critic interior, care se concentrează continuu pe tot ceea ce este greșit. Este timpul să fi mai permisiv cu tine însuți. Nu trebuie să accepți nimic. Nu este vorba despre acceptare. Dar, dacă poți începe să îți permiți să fi unde ești acum vei experimenta un sentiment de pace, care îți va permite accesul la fericire. Dintr-un spațiu de permisivitate necondiționată, poți găsi adevărul tău, și în cele din urmă manifesta acest adevăr în moduri care susțin dezvoltarea celui mai mare și mai extraordinar TU.

Dă valoare sufletului tău

Când valoarea ta o măsori în obiecte, realizări sau cum crezi că alții te văd, valoarea ta este trecătoare, nu reală - cea reală rămâne inaccesibilă, atâta timp cât pui valoare doar pe lucrurile exterioare. Acest tip de valoare artificială invocă teamă și anxietate, chiar și atunci când experimentezi succesul în ceva.

Cum să poți afla valoarea TA, dacă valoarea este condiționată de lucruri pe care nu le poți controla?

Cea mai ușoară cale să scapi de depresie este să dai valoare sufletului tău, să nu îl lași la picioarele altora pentru acceptare sau aprobare. Oprește-te din fuga asta pentru apreciere din exterior. Valoarea ta nu depinde de cei din jur, o ai garantat și necondiționat, trebuie doar să înveți să o vezi. AI valoare doar pentru că exiști. Când o să vezi că valoarea TA este intrinsecă și necondiționată, vei avea acces la libertatea personală, iar ce crede sau ce spune lumea nu va mai conta. Imaginează-ți că ai libertatea de a te descoperi, bucura și libertatea de exprimare glorioasă.

Realiniază relațiile

Când vei face alegerea conștientă de a fi tu însuți, vei perturba dinamica relațiilor actuale în cazul în care nu ai fost complet TU cu persoanele respective. Unele dintre relațiile tale vor începe să se îmbunătățească, în timp ce alții se vor îndepărta în mod natural. Persoanele negativiste nu vor mai avea la fel de mult curaj să te judece pentru că vor simți că nu te pot convinge de ceva ce e numai în capul lor. Este normal să te concentrezi pe ceea ce ai putea pierde, dar nu vei pierde mai mult decât ce vei câștiga din faptul că ești tu însuți. Relațiile care rămân la fel și cele noi care se vor crea vor fi mai satisfăcătoare decât ți-ai imaginat vreodată. Abia când te exprimi liber te vei putea conecta cu adevărat cu alții. Aspectul esențial al oricărei relații lungi este să fi tu însuți, nu imaginea care vrei să o vadă alții. Când vei avea curajul acesta, energia pozitivă se va infiltra în toată lumea din jurul tău. Pe măsură ce exprimi sincer ce ai pe suflet, vei invita pe alții să facă același lucru. Tu trebuie să fi schimbarea pe care vrei sa o vezi în lume, asta este soluția!

Exersează exprimarea liberă cât de des

Când suntem deprimați, este ușor să ne scufundăm în izolare, dar asta ne face doar să ne simțim mai rău. Nevoia de izolare ne face să excludem din ce în ce mai multe lucruri, oameni și oportunități din viața noastră - izolarea nu face decât să adâncească depresia. Când viețile noastre nu reflectă dorințele noastre reale, este ușor să blocăm orice, dar ca să ne ridicăm deasupra depresiei, este important să includem lucruri noi în viață, lucruri care ar putea să ne facă să ne simțim mai bine. Nu trebuie să ne așteptăm la schimbări uriașe peste noapte - trebuie doar să ne mutăm pas cu pas în direcția auto-exprimării spre alte medii care ne acceptă așa cum suntem.

Dacă exersezi exprimarea liberă zilnic - pe autobuz, pe stradă, la supermarket - vei stimula în mod natural libertatea emoțională. Dansează, cântă, vopsește, desenează, scrie, fă un filmuleț, îmbracă-te într-un mod care te face să te simți cel mai bine sau arată lumii darurile și talentele tale ascunse. Orice mod de exprimare liberă te va scăpa de depresie!

Vorbește Adevărul tău

Un aspect esențial al auto-exprimării este să vorbești adevărul tău, nu preluat de la alții. Nu trebuie să spunem tuturor tot - nu acesta este scopul și nici nu ne ajută cu nimic. Scopul este să fim dispuși și capabil să ne exprimăm verbal fără teama de consecințe. Cea mai gravă consecință este să sacrificăm frumosul dar al vieții pentru că ne este prea frică să susținem adevărul propriu și să fim văzuți. Ce adevăr simți nevoia să le spui oamenilor din viața ta? Ține minte, adevărul e mai puternic dacă vine din dragoste. Dragostea pentru tine, dragostea pentru cei din jurul tău și dragostea pentru adevăr.

Vezi-ți de treaba ta

Nu e treaba ta ce cred alți oameni despre tine. De fiecare dată când îți modifici comportamentul pentru că ești îngrijorat de ceea ce ar putea crede alții, te oprești din a fi TU. Atâta timp cât opiniile altora contează, nu vei fi liber să fii tu însuți. Știi deja că nu poți fi pe placul tuturor, indiferent de cât de mult îți monitorizezi comportamentul, nu? Așa că de ce nu faci doar pe placul tău? Poate să îți pese de alții fără să îți pese ce cred ei despre tine. Pe măsură ce te dedici să fi TU autentic, le dai altora permisiunea, și spațiul, să facă același lucru. Acesta este un dar neprețuit pentru cei dragi.

Riscă și fă schimbări

Dacă nu ai trăit ca omul care vrei să fii, viața și relațiile tale se bazează pe o imagine falsă. Să fii tu însuți înseamnă să riști și să faci alegerile care te ajută să evoluezi, indiferent dacă alții sunt de acord sau nu. Aceasta înseamnă că, uneori, trebuie să mergi împotriva curentului și să faci ceea ce este potrivit pentru tine, pur și simplu pentru că te face să te simți bine. Oamenii din viața ta ar putea reacționa negativ, dar vorbim despre viața ta și viața ta este mult mai importantă decât orice reacție o poate avea altcineva. Pe măsură ce începi să îți remodelezi viața în jurul valorii tale autentice, vei da naștere unui sentiment de libertate care te va duce spre o viață nouă, viața pe ca o vrei TU.

Stabilește-ți limitele

Crezi sau nu, limitele îți permit să fi mai mult cine ești cu adevărat. Când setezi să aplici limite, permiți celor din jur să înțeleagă ceea ce este acceptabil și nu este acceptabil pentru tine și la ce se pot aștepta de la tine. Când spui "nu" ferm, vei elibera timp și energie pentru a spune "da" la toate acele lucruri care sunt o expresie a cine ești cu adevărat. De ce fel de limite am nevoie? Să ai în vedere că cele mai importante limite sunt limitele pe care le vei stabili cu tine, de exemplu, nu mă voi mai judeca, critica sau suprima în nici un fel. Exact la fel cum îți propui să nu mai critici pe alții poți să îți propui să nu te mai critici singur. Simplu, nu?

Vorbește frumos despre tine

Nu vei putea trece peste depresie, dacă vei continua să te gândești sau să vorbești negativ despre tine. Fiecare cuvânt pe care îl spui sau gândești este înregistrat în subconștientul tău și ulterior redat prin manifestarea realității. Alege cu grijă gândurile și cuvintele care susțin auto-exprimarea.

Activează-ți simțurile

Cele cinci simțuri sunt felul în care ne conectăm cu lumea, și modul în care lumea se conectează cu noi. Dar, de multe ori atunci când suntem deprimați, blocăm simțurile noastre și refuzăm să participăm la viață. Trebuie să învățăm să savurăm viața prin toate simțurile. Re-activarea intenționată a auzului, gustului, atingerii, mirosului sau vederii te vor ajuta să ieși din lumea depresiei și să intri înapoi într-o lume receptivă și iubitoare. Exersează activarea lor pe rând: savurează cântecul păsărilor pentru auz sau o prăjitură pentru gust, fără să te gândești la nimic altceva. Găsește ceva care îți cauzează plăcere pentru fiecare în parte și exersează și savurează fiecare secundă.

Ieși în natură

Unul dintre motivele pentru care cercetătorii cred că ieșitul în natură are un impact atât de puternic este faptul că substanța numită DMT care se regăsește în corpul tău comunică cu DMT-ul din natură și acest lucru ajută la reechilibrarea corpului, minții și a stării de spirit.

Respiră adânc

Când suntem deprimați, respirația noastră tinde sa fie superficială. Inspirând profund chiar și zece minute pe zi îți poate reda energia. Astfel îți vei oxigena corpul și te vei simți mai bine per total.

Fă mai multă mișcare

Știu că este dificil să îți faci chef de mișcare atunci când te simți deprimat și letargic, dar nu zice nimeni sa faci neapărat jogging. Poți face orice fel de mișcare - dans, yoga, mers pe jos sau bicicletă. Sigur poți găsi un fel de mișcare ce te va face să te simți mai bine și știi asta.

Exprimă emoții

Când ne reprimăm emoțiile o perioadă lungă de timp, deprimarea revine. În scopul de a te vindeca de depresie, de obicei este necesar să-ți exprimi emoțiile. De multe ori, în depresie se regăsește furie reprimată care trebuie exprimată. Nu ai de ce să-ți fie frică de furie, deoarece este cu un pas mai sus pe scara de disperare. Nu există emoții bune sau rele. Orice emoție trebuie exprimată!

Trezește-Te

Nu poți fi deprimat și "treaz" în același timp, indiferent de cât de mult știi despre a fi "treaz". Te poți trezi doar prin conectarea la sursa ta de fericire și adevăr și dacă exprimi pe deplin adevărul tău.

La început, este posibil să nu fi capabil să distingi între Sinele Real și cel creat de societate, dar aceasta este doar pentru că te-ai obișnuit să acționezi în moduri care perpetuează sinele tău fals. Să fi TU necesită o analiză de zi cu zi a ceea ce te susține și împuternicește și ce te trage în jos. E ca și cum cu ajutorul unui dispozitiv intern de navigație poți stabili și reseta cursul vieții tale zilnic - până când, într-o zi,  vei avea o destinație în viață și nu vei mai avea nevoie de butonul de resetare. Pe măsură ce descoperi lucruri care îți cauzează bucurie de-a lungul timpului, drumul tău va deveni tot mai clar și alegerile tale se vor alinia perfect cu cine ești cu adevărat.

Voi fi sincer cu tine, ai un munte în față, și trebuie să urci muntele să scapi de valea depresie. Va fi nevoie de ceva efort, concentrare și energie pe care probabil simți că nu le ai acum, dar dacă te decizi să-ți folosești forța ta de "creator al vieții tale", vei începe să accesezi energie nelimitată care te va duce oriunde vrei să mergi.

Din vârful muntelui, viața nu va mai fi un efort să ajungi la bucurie, pace și împlinire în fiecare clipă.

Dacă aș putea vorbi cu trecutul meu "auto-deprimat" i-aș spune: "Este o lumină strălucitoare la capătul tunelului și trebuie să faci tot ce este nevoie pentru a ajunge acolo. Ascultă-ți inima, descoperă cine ești cu adevărat, și găsește curajul să fi acea persoană. Meriți să fi fericit și scopul tău este să îți creeze o viață strălucitoare și extraordinară, nu contează cât de lung pare drumul, poți ajunge acolo de oriunde ai fi acum!"

 

Articole Recomandate: 

Ce este inteligența emoțională(EI sau EQ): Cum să iți crești inteligența emoțională?

cresterea inteligentei emotionale

Experții în psihologie și managementul afacerilor sunt de acord; testele IQ de modă veche nu sunt indicatori clari ai potențialului uman. În timp ce modul de utilizare a matematicii, a logicii și a limbajului pot fi privite ca unități de măsură pentru IQ, implicațiile inteligenței emoționale nu pot fi ignorate.

Categorie: 

Ai ceva de comentat?