Excesul de zahăr ne face mai proști

excesul de zahar

Nu mai este secret faptul că zahărul este printre cauzele principale pentru obezitate, boli de inimă și diabet, dar mai nimeni nu știe că ne face mai proști.

Zahărul, în principal sub formă de sirop de fructoză din porumb(HFCS), este cea mai populară sursă de calorii în majoritatea țărilor dezvoltate. În timp ce folosirea de zahăr este înrădăcinată în culturile din întreaga lume, efectele sale dăunătoare pentru sănătate sunt trecute cu vederea de majoritatea consumatorilor.

În articolul său, "Eating Sugar Makes You Stupid", Dr.Mercola discută o serie de studii care demonstrează efectele degenerative ale zahărului asupra creierului.

Unul dintre aceste studii, publicat în revista Neuroscience, a avut ca scop examinarea modului în care o dietă bogată în zahăr duce la schimbări în bacteriile intestinale ale șoarecilor, schimbări care sunt strâns legate de o pierdere semnificativă a flexibilității cognitive, care este măsura capacității creierului tău de a se adapta la schimbări.

Dr. Mercola scrie că după patru săptămâni în care au consumat zahăr în exces, șoarecii au avut rezultate slabe la o varietate de teste legate de funcția mentală și fizică , comparat cu șoareci care au fost hrăniți normal.

La o analiză mai aprofundată, cercetătorii au descoperit ceva mai grav ce se petrecuse cu șoarecii. Aceștia sufereau de un dezechilibru de bacterii în intestine, care a cauzat performanțe slabe la testele de flexibilitate cognitivă.

Kathy Magnusson, profesoară de medicină veterinară la Oregon State University, SUA , și investigator principal pentru Linus Pauling Institute a scris pe pagina Universității că devine din ce în ce mai clar că bacteriile din stomac pot comunica direct cu creierul. Bacteriile pot elibera compuși care acționează ca neurotransmițători și stimulează nervii senzoriali sau sistemul imunitar și afectează o gamă largă de funcții biologice. A mai scris, de asemenea, că nu știu sigur ce mesaje sunt transmise, dar încearcă să depisteze căile de transmisie și efectele.

Rezultatele studiului se adaugă la o listă, în continuă creștere, cu dovezi care ne arată defectele cognitive generate de consumul excesiv de zahăr.

http://oregonstate.edu/ua/ncs/archives/2015/jun/fat-sugar-cause-bacterial-changes-may-relate-loss-cognitive-function

 

Articole Recomandate: 

Ce este inteligența emoțională(EI sau EQ): Cum să iți crești inteligența emoțională?

cresterea inteligentei emotionale

Experții în psihologie și managementul afacerilor sunt de acord; testele IQ de modă veche nu sunt indicatori clari ai potențialului uman. În timp ce modul de utilizare a matematicii, a logicii și a limbajului pot fi privite ca unități de măsură pentru IQ, implicațiile inteligenței emoționale nu pot fi ignorate.

Categorie: 

Ai ceva de comentat?