8 lucruri facute de oamenii puternici mental

lucruri facute de oamenii puternici mental

Oamenii nu se nasc cu forta fizica si nimeni nu este binecuvantat cu forta mentala incredibila la nastere. Puterea mentala este dezvoltata in timp de catre persoane care aleg sa faca dezvoltarea personala o prioritate.

In plus fata de evitarea lucrurilor care ii tin in urma, oamenii puternici mental isi creeaza obiceiuri sanatoase care ii ajuta sa devina si mai puternici.

Mai jos gasesti 8 lucruri facute de oamenii puternici mental pentru intarirea muschilor mintii:

1. Isi folosesc energia inteligent

Este usor iti distraga atentia pe parcursul zilei o varietate de sarcini neimportante si neproductive. Oamenii puternici mental aleg sa foloseasca timpul si energia lor cu atentie. Ei isi dedica eforturile lucrurilor care conteaza cel mai mult, astfel incat sa isi poata realiza obiectivele proprii.

2. Reformuleaza gandurile negative

Toti avem ganduri negative uneori, dar oamenii puternici mental nu lasa acele ganduri sa le ingreuneze viata si sa ii traga in jos. In schimb, ei raspund la previziuni pesimiste si critici aspre cu un dialog mai productiv. Acesta poate sa fie un dialog interior sau unul exterior, cu persoanele care au lansat pesimismul si critica in aer. Ei raman motivati sa faca tot posibilul vorbind cu ei insisi ca si cu un prieten de incredere sau cu un antrenor mental.

3. Trag tare pentru obiective stabilite

Ei isi stabilesc obiective personale si profesionale clare, care le dau un sens si un scop vietii. Ei renunta la gratificare imediata prin mentinerea obiectivelor pe termen lung in minte. Acestia vad obstacolele ca provocari mai degraba decat blocaje in calea succesului lor.

4. Reflecta asupra progresului lor

Aceștia reflecta asupra progresului spre obiectivele lor IN FIECARE ZI. Ei isi gasesc timp sa examineze ceea ce fac bine si recunosc umili zonele care au nevoie de imbunatatiri. Au capacitatea sa isi recunoasca si sa isi asume raspunderea pentru propriile greseli  si depun efort constant sa se dezvolte mai bine.

5. Tolereaza disconfortul pentru un scop mai mare

In timp ce unii oameni merg pana in panzele albe ca sa evite orice tip de suferinta, altii pur si simplu indura durerea doar pentru a-si dovedi ca sunt puternici. Cu toate acestea, oamenii puternici mental tolereaza disconfortul atunci cand serveste unui scop mai mare. Indiferent daca acestia exerseaza cand sunt foarte obositi sau tin un discurs cand se simt ingroziti, ei isi folosesc disconfortul ca sa devina mai puternici.

6. Practica recunostinta

Nu poti fi cel mai bun TU daca insisti ca meriti mai mult. Oamenii puternici mental inteleg ca au tot ce au nevoie. Ei isi pot recunoaste norocul si exprima recunostinta pentru toate lucrurile, mari si mici.

7. Echilibreaza emotiile cu logica

Știu ca sentimentele lor joaca un rol major in modul cum percep lumea si in comportament. Ei acorda atentie modurilor in care emotiile le-ar putea influenta judecata. Isi echilibreaza cu migala emotiile cu logica, astfel incat ei sa poata lua cele mai bune decizii posibile. Are rost sa ma enervez cand ma injuri sau ca imi vorbesti de sus? Logica imi spune ca e doar parerea ta. Pai daca e parerea ta, are rost sa ma implic emotional? Oare mai bine te injur inapoi sau mai bine te fac sa zambesti?

8. Isi traiesc viata dupa valorile proprii

Desi poate fi tentant sa iti masori valoarea proprie comparandu-te cu competitia, oamenii puternici mental nu cad prada unor astfel de obiceiuri. Acestia incearca sa traiasca dupa valori stabilite de ei si dau tot timpul ce e mai bun, indiferent de circumstante. La sfarsitul zilei nu se intreaba: "Oare am batut pe toata lumea?" , in schimb aleg sa se intrebe "Prin actiunile de astazi, am ramas fidel valorilor mele?"

Cuvant de luat acasa

Cand te uiti in oglinda iti vezi adevarata valoare si nu are nici o legatura cu iluzia in care traiesti. Lasa visele de grandomanie si de super inteligenta cand stii ca sunt doar vise. Traieste viata pas cu pas, savureaza fiecare moment de fericire sincera si fi recunoscator pentru ceea ce ai pentru ca altfel universul ti le va lua. Nu uita ca tu poti doar sa iti stabilesti obiective, rezultatul final oricum nu e in mainile tale, oricati bani bagi sub saltea sau prin conturi.

Traieste inteligent si bazat pe optimism. Stabileste-ti obiective (personale), care nu au legatura cu banii, si paseste cu calm spre acele obiective. Cand vei invata sa reflectezi obiectiv asupra progresului pe care il faci zi de zi, putinul disconfort intalnit va deveni tolerabil si vei incepe sa simti nevoia sa iti exprimi recunostinta fata de oamenii care te ajuta sa iti atingi obiectivele personale. Vei invata sa iti echilibrezi constient starea emotionala folosind logica. Daca nu stii sa recunosti si sa multumesti aproapelui pentru ajutorul primit, oare maine il vei mai primi? Stabileste-ti valoarea ta reala inainte sa ramai singur pe lume. Astfel vei reusi sa ii recunosti pe cei care vor sa te ajute sa progresezi si pe cei care vor sa te traga in jos.

Tot ce trebuie sa faci este sa te uiti in oglinda si sa fi sincer cu tine... daca poti....

Sursa de inspiratie: 13 Things Mentally Strong People Don't Do

Articole Recomandate: 

Ce este inteligența emoțională(EI sau EQ): Cum să iți crești inteligența emoțională?

cresterea inteligentei emotionale

Experții în psihologie și managementul afacerilor sunt de acord; testele IQ de modă veche nu sunt indicatori clari ai potențialului uman. În timp ce modul de utilizare a matematicii, a logicii și a limbajului pot fi privite ca unități de măsură pentru IQ, implicațiile inteligenței emoționale nu pot fi ignorate.

Categorie: 

Ai ceva de comentat?