12 lucruri care îți vor aduce succesul în viață

12 lucruri care îți vor aduce succesul

Întotdeauna am fost fascinat de oamenii care au în mod constant succes în ceea ce fac; în special aceia care trăiesc un succes repetat în multe domenii pe parcursul vieții. În televiziune, mă gândesc la Rowan Atkinson și Oprah Winfrey. În afaceri, cred că Steve Jobs și Warren Buffett ar fi doua exemple bune. Cu toții avem propriile noastre exemple de oameni de super-succes ca aceștia pe care îi admirăm. Dar, cum oare reușesc?

De-a lungul anilor, am studiat viața a numeroși oameni de succes. Am citit cărțile lor, am urmărit interviurile lor, le-am cercetat activitatea online, etc. Am aflat că cei mai mulți dintre ei nu s-au născut în medii de succes; ei pur și simplu au făcut și continuă să facă lucruri care îi ajută să-și realizeze întregul lor potențial. 

Aici sunt douăsprezece lucruri pe care am observat eu că oamenii de succes le fac diferit și le poți face și tu cu ușurință.

1. Creează și urmărește obiective SMART

Oamenii de succes sunt obiectivi. Au planuri realiste în minte. Ei știu ce caută și pentru ce luptă. Își stabilesc și urmăresc obiective SMART.

Obiectivele SMART sunt Specifice, Măsurabile, Accesibile, Relevante, încadrate în Timp. 

Să analizăm fiecare termen pe scurt:

  • Specifice - Un obiectiv general ar fi: "Fă economii!" Dar un obiectiv specific ar fi: "Deschide un cont de economii la banca X și în fiecare lună pe data de 1 pune suma Y în cont." Un obiectiv specific are o șansă mult mai mare de a fi realizat, deoarece are parametri și constrângeri mai bine definite decât cel general.
  • Măsurabile - Trebuie să existe un sistem logic de măsurare al progresului spre un obiectiv. Pentru a determina dacă obiectivul tău este măsurabil, pune-ți întrebări de genul: Cât de mult timp va dura? Cât va fi totalul? Cum voi ști când obiectivul este îndeplinit? etc. Când măsori progresul făcut, ești pe drumul cel bun, ajungi la datele tale țintă și te bucuri de euforia realizării unei etape, iar asta te va împinge să continui până îți atingi scopul.
  • Accesibile - Pentru a fi atins, un obiectiv trebuie să fie ceva spre care ești dispus și capabil să lucrezi în același timp. Cu alte cuvinte, obiectivul trebuie să fie realist. Marea întrebare pe care trebuie să o pui aici este: Cum și când voi putea lucra la asta?
  • Relevante - Relevanța subliniază importanța alegerii de a face lucruri care contează. De exemplu, obiectivul unui antreprenor pe Internet "să facă 75 sandwich-uri de ton până la ora 14:00." este specific, masurabil, accesibil și încadrat în timp, dar nu prezintă relevanță obiectivul primordial al antreprenorului de a construi o afacere profitabilă online.
  • încadrate în Timp - Un obiectiv trebuie să fie încadrat într-un interval de timp, cu o dată țintă. Un angajament la un termen limită te va ajută să îți concentrezi eforturile asupra realizării obiectivului până la sau înainte de data scadentă. Această parte a criteriilor obiectivelor SMART este destinată să prevină distragerea atenției cu activități de zi cu zi neplanificate.

Când identifici obiectivele SMART care sunt cu adevărat importante pentru tine, vei deveni motivat să găsești moduri să le atingi. Vei dezvolta atitudinea, abilitățile și aptitudinile necesare pentru a avea succes. Poți realiza aproape orice dacă planifici pașii cu înțelepciune și stabilești un interval de timp care îți va permite să efectuezi acești pași. Obiective care păreau cândva departe și imposibile în cele din urmă se vor apropia și vor deveni realizabile, nu pentru că obiectivele tale se diminuează, ci pentru că tu crești și îți extinzi orizontul pentru a le cuprinde strategic.

2. Ia măsuri decisive și imediate

Dobândirea de cunoștințe nu înseamnă că ești în creștere. Creșterea se petrece atunci când ceea ce știi schimbă modul în care trăiești. Majoritatea oamenilor trăiesc într-o uluire completă. De fapt, ei nu "trăiesc". Ei pur și simplu "supraviețuiesc" pentru că niciodată nu iau măsurile necesare pentru a face lucrurile să se întâmple - să caute în visele lor și să își găsească un echilibru pentru a putea deveni cea mai bună versiune a lor.

Nu are importanță dacă ai un IQ de geniu și un doctorat in fizică cuantica, nu poți schimba nimic sau face orice fel de progres real fără să iei măsuri. E o mare diferență între a ști cum să faci ceva și să chiar faci ceva. Cunoștințele și inteligența sunt ambele inutile fără acțiune. Este atât de simplu!

Succesul depinde de simplul act de a lua decizia să trăiești - pentru a te lăsa absorbit în procesul de a-ți urmări visele și obiectivele. Așa că ia această decizie și ia măsuri. Trăiește azi, ieri nu mai este și mâine poate va fi prea târziu!

3. Încearcã sã fii productiv, nu să fii ocupat

În cartea sa, Saptamana de lucru de 4 ore , Tim Ferris spune, "Ia-o încet și aminteşte-ţi acest lucru: Cele mai multe lucruri nu fac nici o diferență. Fiind ocupat este de multe ori o formă de lene mentală - Gândire și acțiune leneșã, fără discernământ ". Acesta este modul lui Ferris de a spune: " lucreazã mai inteligent, nu mai mult " - care pare să fie una dintre cele mai des întâlnite din clișeele de dezvoltare personală în ziua modernă. Dar, la fel ca cele mai multe clișee, există un mare adevăr în ea.

Aruncă o privire rapidă în jur. Ocupaţiile tale sunt mai mult numeroase decât productive.

Oamenii ocupați se grăbesc peste tot și sunt în întârziere de cele mai multe ori. Indiferent că se îndreaptă spre locul de muncă, conferințe, reuniuni sau misiuni sociale. Ei abia au suficient timp liber pentru adunări de familie și rareori au parte de destul somn. Cu toate acestea, sunetele de la aplicațiile de chat se aud țâșnind din telefoanele lor inteligente, cum ar fi gloanțe de mitralieră, iar "agenda" lor de zi cu zi este plină până la refuz cu obligații, datorii și filmulețe cu animăluțe.

Programul lor ocupat le conferă un sentiment ridicat de importanță. Dar este o iluzie. Sunt ca hamsterii care fug într-o roată.

Solutia: Încetinește. Respiră adânc de trei ori, printează acest articol și oprește-ți conexiunea la Wi-Fi până termini de citit. Urmând ghidul de mai sus pentru stabilitea obiectivelor SMART examinează-ți angajamentele și obiectivele, iar apoi elimină-le pe cele inutile.  Pune cele mai importante lucruri pe primul loc.   Fă un singur lucru la un moment dat (fără distracții și chaturi inutile). Începe acum. Ia o scurtă pauză de zece minute peste două ore și apoi repetă procesul până ai un plan complet.

Amintește-ți întotdeauna: rezultatele sunt mai importante decât timpul necesar pentru a le atinge.

4. Ia decizii logice, în cunoștință de cauză

Uneori facem lucruri care sunt o prostie permanentă, pur și simplu pentru că suntem temporar supărați sau agitați.

Cu toate că deciziile luate pe bază de "instinct" sunt eficiente în anumite situații trecătoare de pericol, atunci când este vorba de generarea unei creșteri susținute pe termen lung, în orice domeniu de viață, deciziile din instinct (emoționale) conduc la o rătăcire a persoanei care le ia. Deciziile conduse de emoții grele, de obicei negative, conțin cantități minime de gândire conștientă și se bazează în primul rând pe sentimente de moment în loc de o conștientizare atentă a situației.

Cel mai bun sfat aici este simplu: Nu îți lăsa emoțiile de moment să îți submineze inteligența!

Încetinește și gândește lucrurile calm înainte de a lua orice decizie ce ți-ar putea schimba viața definitiv.

5. Evită capcana de a încerca să faci lucruri perfecte

Mulți dintre noi suntem perfectioniști de-a dreptul. Știu că și eu sunt uneori. Ne stabilim ținte ireale pentru noi înșine și pășim cu piciorul nostru cel mai bun înainte. Dedicăm mult timp și atenție pentru a menține standardele noastre personale înalte. Pasiunea noastră pentru excelență ne face să depunem eforturi suplimentare, fără oprire, fără pauze. Această dedicație pentru perfecțiune, fără îndoială, ne ajută uneori să obținem rezultatele dorite ... Atât timp cât nu ne lăsăm duși de val.

Ce se întâmplă când ne lăsăm duși de valul perfecționismului?

Devenim descurajați și nemulțumiți când nu reușim să ne atingem standardele (imposibil de ridicate) pe care le-am stabilit noi înșine, făcându-ne reticenți să ne asumăm noi provocări sau chiar să terminăm sarcinile care le-am început deja. Insistența noastră să punem punctele pe i de fiecare dată este ineficientă, cauzând întârzieri majore, supraîncărcare cu stres și rezultate mediocre.

Perfectioniștii adevărați petrec foarte mult timp pe planul inițial și petrec și mai mult timp să le finiseze, întotdeauna. Am un prieten care și-a dorit să înceapă o afacere de design grafic timp de câțiva ani, dar nu a reușit încă. De ce? Pentru că atunci când trece prin lista lui extinsă de scuze ajunge de fiecare dată la o problemă simplă: Este un perfectionist! Ceea ce înseamnă că nu crede, și niciodată nu va crede, că e suficient de bun la design grafic ca să dețină și să opereze propria afacere în domeniu.

Amintește-ți: lumea reală nu recompensează perfectioniști!

Lumea reală recompensează oamenii care fac lucrurile să meargă bine. Și singura modalitate de a face lucrurile bine este să fii imperfect 99% din timp. Doar dacă trecem prin ani de practică și de imperfecțiune putem începe să avem revelații de moment ale perfecțiunii. Așa că ia o decizie și ia măsuri. Învață din rezultat și se repetă această metodă în toate domeniile vieții.

6. Lucrează în afara zonei tale de comfort

Primul lucru care văd constant că ține oameni inteligenți pe loc este propria lor reticență să accepte o provocare nouă pur și simplu pentru că ei nu cred că sunt pregătiți. Cu alte cuvinte, ei nu se simt comfortabil și cred că necesită cunoștințe suplimentare, de calificare, experiență etc. înainte de a putea lua parte pe bună dreptate în acea provocare. Din păcate, acest lucru este genul de gândire care sufocă creșterea personală și îi privează de șansa de a avea succes.

Adevărul este nimeni nu se simte niciodată 100% pregătit atunci când apare o oportunitate. Cele mai multe provocări mari în viață ne forțează să creștem emoțional și intelectual. Ele ne forțează să ne extindem zonele de comfort, ceea ce înseamnă că nu ne vom simți comfortabil în totalitate la început. Iar atunci când nu ne simțim comfortabil, nu ne simțim pregătiți.

Oportunitățile pentru creșterea personală și succes vor apărea și dispărea pe tot parcursul vieții tale. Dacă ești în căutarea unor schimbări pozitive și a unor noi descoperiri în viața ta, va trebui să îmbrățișezi aceste noi provocări, chiar daca nu se te vei simți 100% pregătit pentru ele.

7. Păstrează lucrurile simple

Leonardo da Vinci a spus odată, "Simplitatea este sofisticarea cea mai de preț". Nimic nu poate fi mai aproape de adevăr. Acum, în secolul 21, când informația se mișcă la viteza luminii și posibilitățile de inovare par fără sfârșit, avem o gamă bogată de opțiuni atunci când vine vorba de proiectarea viețlor și a carierelor noastre. Dar, din păcate, o abundență de alegeri greșite de multe ori duce la complicații, confuzie și lipsă de acțiune.

Mai multe studii de afaceri și de marketing au arătat că cu cât mai multe sortimente dintr-un produs oferi clientului, cu atât mai puține produse va cumpără de obicei. La urma urmei, alegerea celui mai bun produs din trei opțiuni este cu siguranță mult mai ușor decât alegerea celui mai bun produs din trei sute de opțiuni. În cazul în care decizia de cumpărare este greu făcut, cei mai mulți oameni vor renunța. Similar, dacă îți complici viața inundându-te cu prea multe opțiuni, mintea ta subconstient va renunța.

Soluția este să simplifici totul. Dacă vinzi o linie de produse, păstreaz-o simplă. Iar dacă încerci să iei o decizie cu privire la ceva în viața ta, nu îți pierde tot timpul evaluând fiecare detaliu al fiecărei opțiuni posibile. Alege ceva care crezi că va merge și dă-i o șansă. În cazul în care nu funcționează, ia-ți învățătura din experientă, alege altceva și continuă să mergi înainte.

8. Concentrează-te pe a face mici îmbunătățiri, zilnic

Henry Ford a spus odată: "Nimic nu este deosebit de greu, dacă îl împărțiți în bucăți mici." Același concept configurat ca o întrebare: Cum mănânci un elefant? Răspuns: Tăiat bucățele mici. Această filozofie este valabilă și pentru atingerea obiectivelor tale cele mai mari. Să faci mici schimbări pozitive - manancă un pic mai sănătos, fă câteva minute de gimnastică zilnic, creează-ți mici obiceiuri mai productive, de exemplu - este un mod uimitor de a te bucura de viață și de a ajunge încet la nivelul de succes la care aspiri.

Și dacă îți propui să începi cu schimbări mici, nu ai nevoie nici de multă motivație pentru a începe. Simplul fapt că începi să faci ceva nou îți va da impulsul de care ai nevoie și în curând te vei găsi într-un vârtej al schimbărilor pozitive - punând cărămidă peste cărămidă, cum se zice. Când am început să fac asta, am fost atât de entuziasmat că a trebuit să încep acest blog pentru a împărtăși experiențele mele cu lumea.

Poți începe cu doar o singură activitate și să planifici cum vei face față problemelor atunci când acestea vor apărea. De exemplu, dacă încerci să slăbești, fă o listă de gustări sanatoase pe care le poți mânca atunci când ți-e poftă de o gustare. În timp poți înlocui câte un produs vechi ce îngrașă cu câte unul nou și sănătos. Va fi greu la început, dar va deveni mai ușor. Și asta e ideea. În măsură ce puterea ta de schimbare crește, vei putea face față unor provocări din ce în ce mai mari.

9. Măsoară și urmărește progresul

Oamenii de succes nu numai că lucrează la locul de muncă / activitatea lor, ei lucrează activ și la dezvoltarea personală la locul de muncă. Ei fac un pas înapoi și să își evalueze progresul în mod regulat. Se urmăresc singuri și observă când acționează împotriva scopurilor lor și astfel ajung să găsească un mod clar să accelereze și să exceleze.

Nu poți controla ceea ce nu măsori în mod corespunzător!

Dacă urmărești lucrurile greșite vei fi complet orb la potențiale oportunități, deoarece acestea apar la orizont, greu de observat de către un ochi neantrenat. Imaginează-ți că, în timp ce ai o afacere mică, ai ajuns la un punct în care ți evidența numărului de pixuri și agrafe utilizate. Ar face sens? Nu! Pentru că pixurile și agrafele de birou nu sunt o măsură a ceea ce este important pentru o afacere. Pixurile și agrafele de birou nu au nici un efect asupra venitului, satisfacției clienților, creșterii impactului pe piață, etc.

Abordarea corectă este să ne dăm seama care este obiectivul numărul unu al afacerii și apoi să căutăm lucruri care ar putea influența în mod direct atingerea acestui obiectiv. Îți recomand să îți iei câteva minute chiar acum pentru a-ți identifica obiectivul numărul unu, să identifici cele mai importante lucruri la care ar trebui să le ți evidența și să le scrii în agendă sau într-un caiet. Odată identificate și scrise poți să începi urmărirea lor imediat. Săptămânal, scrie în dreptul fiecărui lucru notat ce ai făcut în săptămâna curentă pentru a te apropia de respectivul obiectiv. Folosește datele pentru a crea grafice de trend săptămânale sau lunare unde este cazul, astfel încât să poți vizualiza progresul. Apoi schimbă-ți modul de acționare pentru a face aceste tendințe să crească în favoarea ta.

10. Menține o perspectivă pozitivă pe măsură ce înveți din greșelile tale

Oamenii de succes se concentrează pe lucrurile pozitive - caută "partea plină a paharului" în orice situație. Ei știu că pozitivitatea lor le va aduce succesul. În cazul în care dorești să fii de succes, trebuie să ai o atitudine pozitivă față de viață. Viața te va testa la nesfârșit. Dacă cedezi în fața negativității interne, niciodată nu vei fi capabil să îți atingi scopurile dorite.

Ține minte, fiecare greșeală pe care o faci este un progres. Greșelile te învață lecții importante. De fiecare dată când faci una, ești cu un pas mai aproape de obiectivul tău. Tot ce trebuie să faci este să fii sincer cu tine și să înveți să recunoști când greșești. Singura greșeală care te poate răni cu adevărat este să alegi să nu faci nimic pur și simplu pentru că ești prea speriat că o să faci o greșeală.

Deci, nu lăsa propria negativitate te saboteze. Învață ce poți din greșeli și mergi mai departe.

11. Petrece timp cu oamenii potriviți

Oamenii de succes se asociază cu oameni care gândesc și acționează asemănător, sunt concentrați pe obiectivele lor și oferă susținere morală constructivă. Ei socializează cu oameni care creează energie atunci când intră în cameră, comparativ cu cei care creează energie atunci când pleacă. Ei învață de la persoane conectate, influente și care sunt potrivite pentru visele și obiectivele lor.

Suntem suma oamenilor cu care ne petrecem cel mai mult timp. Dacă îți pierzi timpul cu oamenii greșiți, ei te vor afecta negativ. Dar dacă găsești oamenii potriviți, vei deveni mult mai capabil și de succes. Găsește-ți tribul și să lucrați împreună pentru a face o diferență în toate viețile voastre și posibil a altora.

12. Menține echilibrul în viața ta

Dacă ceri majorității oamenilor să facă un rezumat a ceea ce își doresc de la viată ei vor striga o listă de lucruri, cum ar fi: "să mă îndrăgostesc", "să fac bani", "să petrec timp cu familia, ''să găsesc fericirea, ''să am un job stabil" etc. Dar, din păcate, o mulțime de oameni nu găsesc un echilibru în viața lor pentru a realiza aceste lucruri. De obicei, ei vor obține una sau două dintre ele în timp ce le neglijează complet pe restul. Să vă dau două exemple:

  • Știu că o femeie de afaceri foarte deschisă la minte, care a făcut aproape un milion de lire sterline online anul trecut. Bazat pe succesul afacerii sale, fiecare antreprenor cu care intră în contact se uită în sus la ea. Dar ghici ce? Cu câteva zile în urmă, din senin, ea mi-a spus că e deprimată. De ce? "Sunt plictisită și singură. Nu mi-am luat suficient timp pentru mine în ultima vreme, și simt că ceva lipseste din viața mea ", a spus ea. "Wow!" M-am gândit. "Una dintre cele mai de succes femei pe care o cunosc nu se simte de succes, deoarece ea nu este mulțumită de modul în care și-a echilibrat viața."
  • Știu, de asemenea, un biciclist care se dă prin oraș toată ziua, în fiecare zi. El este unul dintre cei mai simpli și optimiști băieți pe care i-am întâlnit - de obicei, cu zâmbetul până la urechi. Dar doarme într-o rulotă ruginită care o deține împreună cu un prieten biciclist și ambii fac frecvent scamatorii pentru turiști ca să facă bani. El a recunoscut că stresul de a face destui bani pentru a mânca de multe ori îl ține treaz noaptea. Așa că în timp ce eu nu pot nega faptul că acest om pare fericit de cele mai multe ori, nu i-aș clasifica viața ca fiind o poveste de succes.

Acestea sunt doar două exemple simple de stil de viată dezechilibrat , care ține oameni respectivi departe de întregul lor potențial. Când lași jobul (sau viața socială, viața de familie, etc.) să te consume, și toată energia îți este concentrată în zona respectivă, este extrem de ușor să-ți pierzi echilibrul. În timp ce progresul și concentrarea sunt importante, dacă vrei să faci lucrurile bine și să fii cu adevărat de succes, trebuie să ai grijă să echilibrezi diferitele dimensiuni ale vieții tale. Neglijând complet o dimensiune pentru a progresa în alta duce numai la frustrare și stres pe termen lung.

Cuvântare de luat acasă

Echilibrul în viață și simplitatea sunt cele mai de preț lucruri pe care le poți avea. Stabilește-ți obiectivele SMART și pregătește-te pentru succesul care va veni inevitabil. Cea mai mare provocare va fi să înveți să recunoști când ai gândire negativă și atunci când ești pozitiv. Dacă ești atent și schimbi auto-critica cu obiceiul de a căuta "partea plină a paharului", te înconjori cu oameni pozitivi care te susțin și înveți din greșelile trecutului, vei găsi fericirea mult dorită mai repede decât te aștepți. În timp, vei găsi prieteni noi mai optimiști, îți vei recăpăta liniștea mentală și vei fi mai aproape de succes cu fiecare pas SMART pe care îl faci. Îți doresc mult succes!

 

Articole Recomandate: 
Categorie: 

Ai ceva de comentat?