10 Beneficii ale castraveților

beneficiile castravetilor

Castraveții sunt a patra cea mai cultivată legumă din lume. Aceștia sunt cunoscuți ca fiind una din cele mai bune alimente pentru sănătatea generală a corpului.

Potrivit Muzeului de Mâncare din New York, istoria castraveților a început în 2030 i.e.n. când au fost aduși din India și au fost apreciați pentru proprietățile lor calmante de personalități precum Thomas Jefferson, Regina Elisabeta, Shakespeare și Napoleon.

Napoleon aprecia castraveții atât de mult încât a oferit echivalentul a $250,000 în 1809 lui Nicholas Appert pentru că a descoperit că dacă scoatem aerul din borcan și fierbem borcanul, mâncarea nu se va strica.

Castraveții din piețe și supermarket sunt de cele mai multe ori pulverizați cu pesticide, de aceea este important să cumpărăm organici sau mai bine, să îi creștem singuri.

Aici sunt 10 beneficii de sănătate dovedite ale castraveților.

1. O energizare rapidă

Castraveții sunt o sursă bună de vitamine B, care sunt vitale pentru funcționarea creierului și starea de spirit. Ai nevoie de puțină energie? Lasă sucurile sau cafeaua și mănâncă o felie de castravete.

2. Rehidratează corpul și reface rezerva de vitamine esențiale

Castraveții conțin aproximativ 95 la sută apă, păstrând corpul hidratat în timp ce ajută organismul să elimine toxinele. Castraveții au cele mai multe vitamine de care organismul are nevoie zilnic. Nu uitați să lăsați coaja pe ei deoarece coaja conține o cantitate considerabilă de vitamina C, aproximativ 10 la sută din doza zilnică recomandată.

3. Îngrijesc pielea și părul

Dacă nu îți place să mănânci coaja, o poți folosi la tratarea iritațiilor pielii și a arsurilor solare, așa cum poate ai folosit aloe. Poți chiar să iți pui o felie pe ochii umflați și proprietățile sale anti-inflamatorii vor ajuta la reducerea umflăturii. Siliciul și sulful conținut de castraveți stimulează creșterea părului.

4. Luptă cu cancerul

Castravetele conține lariciresinol, pinoresinol și secoisolariciresinol. Pe aceste trei substanțe au fost făcute multe cercetări în legătură cu reducerea mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancer la sân, cancerul ovarian, cancerul uterin și cancerul de prostată.

5. Îngrijirea locuinței

Elimină aburii de pe oglindă. înainte să faci un duș, freacă oglinda cu o felie de castravete și astfel oglinda nu se va aburi. Știai că îi poți folosi în loc de WD40? Ia o felie de castravete și unge o balama care scârțâie și o să te convingi.

6. Combate respirația urât mirositoare

Ia o felie de castravete și ține-o apăsată cu limba pe cerul gurii pentru 30 de secunde, deoarece fitochimicalele vor ucide bacteriile responsabile pentru respirația urât mirositoare.

7. Te scapă de mahmureală

Pentru a evita mahmureala și durerile de cap după o beție în oraș trebuie să mănânci câteva felii de castravete înainte de a merge la culcare. Castraveții conțin suficient zahăr, vitamine B și electroliți pentru a reface rezerva de substanțe nutritive esențiale, reducând astfel intensitatea mahmurelii și a durerilor de cap.

8. Adjutant pentru slăbit și digestie

Datorită numărului redus de calorii și a conținutului ridicat de apă, dieta cu castraveți este ideală pentru persoanele care doresc să slăbească. Conținutul mare de apă și fibre din castraveți ajută la eliminarea toxinelor din sistemul digestiv, echilibrând astfel digestia. Consumul zilnic de castraveți poate fi privit ca un remediu natural pentru constipație cronică.

9. Reduce colesterolul, ajută la reglarea tensiunii arteriale și stimulează producția de insulină

Sucul de castraveți conține un hormon de care au nevoie celulele pancreasului pentru producerea de insulină, care a fost dovedit a fi benefic pentru pacienții cu diabet zaharat. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că un compus numit sterol prezent în castraveți poate ajuta la echilibrarea nivelului de colesterol. În plus, castraveții conțin cantități mari de potasiu, magneziu și fibre. Acestea ajută la reglarea tensiunii arteriale, ceea ce îi face buni în tratarea tensiunii arteriale scăzute, dar și a tensiunii prea ridicate.

10. Promovează sănătatea încheieturilor, ameliorează guta și durerile cauzate de artrită

Castraveții sunt o excelentă sursă de siliciu, care este cunoscut ca un bun adjutant în sănătatea încheieturilor prin consolidarea țesuturilor conjunctive. Ei sunt, de asemenea, bogați în vitaminele A, B1, B6, C și D, acid folic, calciu, magneziu și potasiu. Când sunt amestecați cu suc de morcovi, pot calma guta și durerile cauzate de artrită prin scăderea nivelului de acid uric.

 

Detalii și surse:

Istoria castraveților - http://www.nyfoodmuseum.org/_ptime.htm

Ce este un sterol?(punctul 9) - http://ro.wikipedia.org/wiki/Sterol

Ce e guta?(punctul 10) - http://ro.wikipedia.org/wiki/Gut%C4%83

Ce este acidul uric? (punctul 10) - http://www.synevo.ro/acid-uric-seric/

http://www.naturalnews.com/047649_cucumbers_cancer_treatment_inflammation.html

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3612419/

Articole medicale despre castraveți - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/?term=cucumbers

 

Articole Recomandate: 
Categorie: 

Ai ceva de comentat?